وصفة الجلاش باللحم المفروم اتمنى تعجبكم وياريت تجربوها وترسلولى آرائكم بس تكون بكل صراحة وتأكدوا انى هقبلها منكم مهما كانت انا بحب الصراحة الشديدة جدا
بسم الله الرحمن الرحيم:
المقادير
1- لفة جُلاّش.
2- 1/2 كيلو لحمة مفرومة أو 1/4 كيلو (حسب الرغبة).
3- بصلتان وَسط تُخرَّطان حتى تكونا قِطَعًا صغيرة.
4- 1/2 كوب سمن على زيت ذرة.
5- توابل (حسب الرغبة).
6- كوب لبن مع بيضة.
7- صينية (إناء) وسط.
طريقة التحضير:
1- يوضع البصل في إناء مع ملعقة سمن وزيت حتى يتحول لونه إلى الأصفر.
2- توضع اللحمة مع البصل وتقلب حتى تنضج وتوضع التوابل فوقها.
3- تدهن الصينية بالسمن والزيت.
4- يوضع الجلاش طبقات كل طبقة تدهن بالسمن والزيت حتى نصف كمية الجلاش.
5- توضع اللحمة ثم تغطى بباقي كمية الجلاش.
6- تضرب البيضة مع اللبن بملح وفلفل ثم تصب على الجلاش وتدخل الفرن لمدة (45 دقيقة) ساعة إلا ربع أو حتى تنضج. ادعولى لو عجبتكم وقولولى لو ما عجبتكم اختكم اسير الورد وملحوظة اى وصفة عايزينه قولولى وانا اجبهالكم فى لمح البصر